Leiebil på Gran Canaria

Av | juni 16, 2015

Blant de populære Kanariøyene like utenfor den nordvestlige kysten av Afrika, så ligger ferieøya Gran Canaria. Hvert eneste år strømmer flere titusentalls av nordmenn (og andre europeere) hit for å nyte det varme klimaet og det eksotiske nattelivet. På øya, som for øvrig tilhører Spania, bor det nærmere 900 000 mennesker, der en tredjedel av de er bosatt i hovedstaden Las Palmas. Den ligger dog på nordspissen av øya, mens de mest populære feriemålene (Playa del Ingles og Puerto Rico) ligger på sørspissen av Gran Canaria.

Flyplassen på Gran Canaria ligger like sør for hovedstaden Las Palmas. Her tilbys bilutleie fra flere forskjellige leiebilselskaper, og leiebil er den desidert beste måten å utforske Gran Canaria på.

Kjøretips i Gran Canaria

Veinettet er godt utviklet på Gran Canaria og det er uproblematisk for nordmenn å kjøre der. Fartsgrensene på motorveien er tilsvarende det man har i Norge, og gatene er generelt oversiktlige i sentrum av byene. Skal man utforske fjellkjedene sentralt på øya er det noe mer kronglete å ta seg frem, men generelt så er det uproblematisk med leiebil her. Ettersom Gran Canaria har mange attraksjoner spredt over store arealer så er leiebil veldig greit å ha her. Kollektivtransport er godt utviklet, men med leiebil sparer man svært mye tid.

På Gran Canaria bruker man ikke kjørelys på dagtid. Utover det er det ingen spesielle forhold man bør ta hensyn til. Kjøring i sentrum av Las Palmas under den verste rushtrafikken kan dog frarådes.

Her leier du bil i Gran Canaria

De fleste nordmenn som ferierer på Gran Canaria bosetter seg ved Playa del Ingles, Maspalomas eller Puerto Rico. Avstanden til disse stedene er fra 20 til 40 minutter med leiebil fra flyplassen, alt avhengig av hvor man skal. Har man bestilt chartertur er kanskje busstur inkludert, men da må man påregne mange stopp på andre hoteller på veien. Derfor er leiebil gjerne et like bra alternativ, der man sparer både tid og stress. Derfor anbefaler vi at man plukker opp leiebilen gjennom bilutleie på flyplassen, der både Avis, Europcar, Budget, Hertz og Goldcar har filialer. Du kan også prøve portaler som Spanialeiebil.no eller Goautos.no – leiebil spania.

Det er mulig å leie bil i de større byene langs vestkysten (eller i sentrum av Las Palmas), men som regel så vil det være enklest med bilutleie på flyplassen.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Med leiebil på Gran Canaria står du fritt til å gjøre hva du vil. Selv om det stadig arrangeres utflukter eller transport til fornøyelsesparker med buss, så ferierer man aller helst med leiebil. Blant annet anbefaler vi dyreparken Palmitos Park, som ligger en liten kjøretur nord for Maspalomas. Eller hva med en tur til cowboybyen Sioux City, som ligger like ved Bahia Feliz? Det er også veldig populært å besøke markedet på Gran Canaria, der vi anbefaler markedet i Mogan i helgene.

Ellers kan man kjøre inn til det ville fjellandskapet og se de utdødde vulkanene sentralt på øya, der man også kan få glimt av moderne huleboere som faktisk lever sine liv i fjellene. En kjøretur langs den «uoppdagede» vestkysten av øya kan også anbefales, der turismen enda ikke har rukket å sette sine fotspor. Med leiebil lager man sine egne opplevelser!

Se mer info om Leiebil på nettsiden Leie Bil og mer info om Gran Canaria.