4 anbefalte hotell i Dublin

Av | mars 5, 2015

Dublin er en populær weekenddestinasjon for nordmenn, med mange flotte turisthoteller i sentrum. Enkelte ønsker å bo så nært Guinness-bryggeriet som mulig, mens andre vil bo mer sjenert til. Her er våre fire anbefalte hoteller for turister på besøk i den irske hovedstaden Dublin.

Temple Bar Hotel

Den mest berømte turistgaten i Dublin heter Temple Bar, og er samtidig den best bevarte gaten fra middelalderen. Å spasere her er som å reise tilbake i tid, og det er samtidig her flere av de beste utestedene i byen ligger. Temple Bar Hotel byr altså på en meget sentral beliggenhet, og med forholdsvis enkel standard på rommene behøver ikke en overnatting her å koste skjorta. Vær dog obs på støy fra gatene, spesielt i helgene!

Dublin City Inn

På Dublin City Inn bor du både usjenert og sentralt. Hotellet ligger like utenfor den verste sentrumsstøyen, men samtidig såpass sentralt at du kan oppleve det meste Dublin har å by på til fots. O’Connell Street, som er den mest berømte turistgaten i byen, ligger bare et steinkast fra resepsjonen, og følgelig har man butikker, restauranter, kjøpesentre og utesteder relativt nært hotelldøren. Rommene holder enkel standard, og de største rommene har fire sengeplasser.

Ibis Dublin

Ønsker man å bo i et mer fredelig strøk, så er Ibis Dublin et bra valg. Avstanden ned til sentrum er dog på noen kilometer, slik at man må være glad i å gå eller å bruke kollektivtransport dersom man vil ned dit. I umiddelbar nærhet ligger dog attraksjoner som Dublin Zoo, samt at det finnes en del butikker og restauranter i nærheten. Beliggenheten gjør at prisene er noe lavere her, og selv om standarden på rommene er forholdsvis enkel, er Ibis Dublin et høyst moderne hotell.

Gresham Hotel Dublin

Med over 300 rom er Gresham Hotel i Dublin et av de største turisthotellene, og med en beliggenhet langs den berømte O’Connell Street kan du ikke bo nærmere sentrum av Dublin enn hva du gjør her. Like utenfor hotelldøren finner du butikker, utesteder, restauranter – you name it. Severdigheter og turistattraksjoner som Guinness Storehouse befinner seg et steinkast unna. Hotellet holder hus i en historisk bygning, men har toppmoderne rom som gjør et opphold her helt utmerket.

Kilder:

Dublinhotell.no – Overnatting

Venere.com